coronavirus vijfde slachtoffer

Alle grote evenementen in Brabant worden komende week opgeschort. Mogelijk wordt dit breder getrokken en dan gaat Paaspop 2020 ook niet door. Iedereen die dus uitkeek naar dit evenement, kan dan dus niet ervan genieten. De beslissing om evenementen te cancelen in Brabant, is genomen in verband met het coronavirus. Door de strengere maatregelen binnen de provincie Noord-Brabant, is de kans reëel dat ook Paaspop 2020 dit jaar niet door zal gaan.

Gaat Paaspop 2020 niet door?

Paaspop wordt een evenement van meer dan 1.000 mensen en daarom wordt het mogelijk straks verboden. Alle evenementen die minder dan 1.000 bezoekers krijgen, mogen gewoon nog doorgaan, maar voor Paaspop ligt het met haar bezoekersaantallen wat gevoeliger. Als de huidige festivalkoers wordt doorgevaren, dan is de kans ontzettend groot dat er helemaal geen festival wordt gehouden.

Het verbod is tot en met 16 maart kracht en Paaspop gaat zelf op 10 april van start. In eerste instantie klinkt dit alsof er niets aan de hand is, maar schijn bedriegt. 16 maart is namelijk een datum die met hetzelfde gemak weer verlengd kan worden, als het coronavirus dan nog niet onder controle is. Hierdoor zullen er mogelijk meer evenementen worden afgelast die dus meer dan 1.000 bezoekers zullen trekken. De kans blijft reëel dat Paaspop 2020 niet doorgaat.

Hou het in de gaten

Het is nog niet zover, maar het advies van de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het advies van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst wordt straks leidend. Het huidige advies is daarin om een verbod te uiten op evenementen met de grote van Paaspop. De organisatie zal dit advies opvolgen als het in april nog van kracht is en de gezondheid van de bezoekers voorop blijven stellen.

Vorige week is het festivalterrein wel opgebouwd, maar door de strengere maatregelen binnen Noord-Brabant kan het terrein niet in gebruik worden gesteld. Dit is allemaal besloten vanuit de gedachten dat de gezondheid van bezoekers voorop staat. Niemand wil dat het coronavirus zich verder verspreid. Zeker niet omdat de stemming van zo een feest wel erg drukt, als achteraf blijkt dat iedereen of een deel van de bezoekers besmet is met zoiets als het coronavirus.

Elk jaar weer feest

Paaspop is een terugkeren evenement rondom Pasen. Elk jaar treden artiesten op en wordt er gefeest. Veel mensen (meer dan 1.000 dus!) komen op dit evenement af. Onder andere artiesten als Chef’Special, Kensington, Krezip en Danny Vera moeten er dit jaar voor zorgen dat het een knallend feest wordt. Er kan op het festivalterrein worden geslapen. Het evenement wordt tussen 10 en 12 april gehouden en weekendkaarten inclusief camping kosten €149.

Naast de muziek worden er ook randactiviteiten georganiseerd. Zo is er een subtropisch zwemparadijs, die ervoor moet zorgen dat de dag fris kan worden doorstaan. Ook wordt er Stef Stuntpiloot aangeboden. Beschonken door het festivalbier kun je je coördinatievermogen eens op de proef stellen. Daarnaast kun je ook even een stukje ‘Oktoberfest’ in de Wunderbar, of hobbelen op stokpaardjes tijdens de Pony club. Met een stokpaard tussen de benen spring je over diverse parcours, alsof je op een echt paard aan het rondrijden bent.

Niet alleen Paaspop mogelijk de sjaak

Naast Paaspop lopen meer festivals gevaar. Op het moment is er de nodige twijfel of Paradise City, ook een groot evenement wat meer dan 1.000 mensen zal aantrekken, nog door kan gaan. Vooralsnog lijkt er wel op, maar dan moet het advies van sluiting tot en met 16 maart niet worden verlengd. Het zal pas later deze maand duidelijk worden of Paaspop en Paradise City echt moeten worden afgelast.

Paradise City wordt, net als Paaspop, in Schijndel georganiseerd en ondanks dat Noord-Brabant zulke strenge maatregelen treft, is daar niets van terug te zien in de kaartverkoop. Voor de zaterdag is nog een beperkte hoeveelheid tickets verkrijgbaar, omdat het evenement al bijna is uitverkocht. Als het aan de bezoekers ligt, dan lijken ze zich dus weinig aan te trekken van de gevaren op corona.

Veel is al afgeblazen

Niet alleen Paaspop 2020 en Paradise City doorstaan deze onzekerheid. Wereldwijd wordt er van alles afgelast of bestaat er een kans dat er iets wordt gecanceld. Eerder werd al bekend gemaakt dat het festival Tomorrowland niet zal worden gevierd. Ook de Oranje Leeuwinnen zijn getroffen door het coronavirus. Verdediger Aniek Nouwen en keeperstrainer Erskine Schoenmakers zijn uit het trainingskamp van de Oranje Leeuwinnen in Frankrijk gezet als voorzorgsmaatregel tegen corona. Zij zouden zich niet helemaal gezond hebben gevoelt.

Ook rondom het Eurovisie Songfestival zijn er volop discussies of het nu wel of niet door zal gaan. Eerder werd vanwege corona ook al digitaal vergadert, in plaats van met zijn allen om een fysieke tafel. Binnen films is al te zien dat de premières zoals die van James Bond No Time To die worden uitgesteld. Meer films en evenementen wereldwijd zijn en zullen de komende tijd nog worden afgelast door het coronavirus.

Wil je meer lezen over het coronavirus? Eerder werd al duidelijk dat door de benaming het bier Corona veel minder wordt gedronken. Vooral Amerikanen zijn er momenteel vies van. Het lijkt er dan ook op de naam van het bier erg ongelukkig is gekozen. Verder is er nog veel meer gepubliceerd rondom dit onderwerp. Blijf op de hoogte over alles wat met het coronavirus te maken heeft via deze zoekresultaten over het virus. De lijst met informatie wordt regelmatig groter.

Laat hieronder uw mening weten