Picnic, de naam lijkt erg op het theemerk Pickwick. Daar gaat het daarentegen niet om. Picnic is een onlinesupermarkt die heeft besloten om razendsnel haar capaciteit te willen vergroten. Nu mensen veel thuis zitten zou de komst van een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn, veel mensen kunnen helpen. In de coronacrisis kunnen mensen op die manier gemakkelijker hun eten thuis laten bezorgen. Hier is veel vraag naar, want steeds meer mensen gaan niet meer de deuren uit om de boodschappen te doen.

Groei bij distributie van Picnic

Onlinesupermarkt Picnic merkt de drukte op en om dit op te lossen wil het een nieuw distributiecentrum in gebruik stellen. De afgelopen weken zijn er al nieuwe distributiecentra opgezet om de groeiende vraag aan te kunnen. Zo ging het eerder ook al om vijf distributiecentra en honderden mensen die de afgelopen weken in dienst zijn genomen om deze Picnic distributiecentra draaiende te houden. De ochtendleveringen zijn ook uitgebreid. Hierdoor kan het bedrijf Picnic meer kratjes tegelijkertijd vullen, waardoor er meer producten tegelijkertijd worden voorbereid.

Het nieuwe centrum komt volgens Levensmiddelenkrant op het voormalige bedrijvenpark van Ecofactorij. Het pand wordt direct het grootste distributiecentrum van Picnic, want heel de grond zal 20.000 vierkante meter beslaan. Daar kan dus veel worden opgeslagen. Oorspronkelijk zou de locatie eind dit jaar pas worden geopend, maar door de huidige crisis is alles op alles gezet om de vestiging eerder open te kunnen laten laten. Op die manier wil Picnic meer klanten werven en huidige klanten ook nog sneller helpen. Door de vestiging kan het bedrijf nu in het totaal aan ongeveer 450 man werk bieden om Nederland via online bestellingen van voedsel te voorzien. Picnic gaat waarschijnlijk nog wel verder uitbreiden.

De andere distributiepunten staan in Diemen, Eindhoven, Utrecht, Nijkerk en Rotterdam. Inmiddels bezorgt de boodschappendienst Picnic in meer dan honderd plaatsen in Nederland. Via de dienst is het makkelijk om je boodschappen online te bestellen en vervolgens thuis te laten bezorgen. Dit is handig, want dan hoef je dus niet in de supermarkt in de rij te staan. Op die manier wordt het nog makkelijker om je aan adviezen te houden om zoveel mogelijk thuis te blijven. Op het moment wordt geadviseerd om alleen voor het broodnodige, zoals onder andere het doen van de boodschappen, naar buiten te gaan.

Winkels hebben het zwaar

Sowieso is het op het moment zwaar voor winkeleigenaren. Minder klanten gaan de deur uit, mensen bestellen vaker online en misschien is het ook verstandiger om niet met zijn allen in de rij van de kassa te moeten staan. Sowieso bestelden buiten de crisis om steeds meer mensen hun boodschappen al online. Daar speelden bedrijven als Picnic slim op in. Nu iedereen thuiszit door corona, is er daarentegen alleen nog maar meer vraag naar het thuis laten bezorgen van de boodschappen.

Wanneer je op het moment bij de winkel naar binnen wil, geld er een deurbeleid. Winkels krijgen strenge regels opgelegd. Er mogen nog maar een beperkte hoeveelheid mensen tegelijkertijd naar binnen. Hoeveel mensen naar binnen mogen is afhankelijk van hoe groot de winkel is. Meer hierover werd onlangs uitgelegd, toen de maatregelen door het kabinet duidelijker werden uitgelegd. Om te controleren of er niet teveel mensen binnen zijn, wordt iedereen verplicht om met een boodschappenmandje of een -karretje te winkelen. Is er geen mandje of karretje meer over, dan zijn er al teveel mensen binnen. In dat geval moet er worden gewacht. Op die manier moet de druk op supermarkten zoveel mogelijk worden verspreid, zodat niet iedereen bij de kassa in elkaars nek staat te kuchen.

Voor winkels is dit een lastige periode. Supermarkten hebben het misschien minder zwaar, omdat mensen er toch hun basisbehoeften moeten halen, maar vooral winkels die niet de basisproducten aanbieden zien de hoeveelheid klanten afnemen. Eerder werden er door bijvoorbeeld de Hema al zorgen geuit omdat bij bepaalde filialen de helft minder bezoekers langskomt dan normaal. Voor de Hema is het sowieso spannend, omdat het in het buitenland veel winkels heeft die dicht moeten door corona. Een grote winkelketen zoals Hema ziet dus veel verliezen vanuit het buitenland komen en dat is voor het hoofdkantoor ook erg lastig om allemaal op te vangen. Mogelijk dreigt de Hema dan ook failliet te gaan.

Laat hieronder uw mening weten