politie dodelijke steekpartij wageningen

Woensdagavond vielen een dode en twee gewonden in een begeleid wonenproject. Vandaag zijn nieuwe beelden uitgekomen met getuigenissen waarin een buurtbewoner aangaf drie keer 112 gebeld te hebben voordat de politie ter plekke was.

Het incident vond plaats in een RIBW pand aan de Morel. In het pand voor begeleid wonen is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Een bewoner zou twee begeleiders met een mes aangevallen hebben. Het derde slachtoffer is mogelijk een bewoner, zo stond dit geschreven in de Gelderlander.

Veel geschreeuw

In een interview met SBS6 deed een buurtbewoner zijn verhaal. Hij is geschokt dat het zo lang duurde voordat de politie ter plaatse was. Hij zat in de auto met de buurvrouw. Haar dochter belde huilend op dat ze rare geluiden hoorde vanuit het RIBW pand. Het bleek geschreeuw te zijn van de slachtoffers en wellicht de dader. Ze hoorde gruwelijk geschreeuw waaronder, ¨alles zit onder het bloed, kom snel.¨

De vrouw van de geïnterviewde man had toen de politie al gebeld. Zij gaf aan dezelfde geluiden gehoord te hebben. Eenmaal thuis heeft de man tot twee maal de politie weer opnieuw gebeld. De politie gaf aan geen auto beschikbaar te hebben. Ongeveer 25 minuten na het eerste telefoongesprek was de politie ter plaatse met een traumaheli en twee ambulances.

Spoedmeldingen

Vaker komen de aanrijtijden van de politie ter sprake tijdens kamervragen. Het is helaas zo dat de politie vaker te laat is bij een spoedmelding. De politie heeft eerder aangegeven snel te willen reageren en realiseren zich dat een snelle reactie van groot belang is voor het veiligheidsgevoel. 

Foto: Head Topics

Laat hieronder uw mening weten