Italië code oranje

Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de rest van Italië aangepast. Vanaf nu geldt er code oranje, wat inhoudt dat alle niet-noodzakelijke reizen richting Italië worden afgeraden. In de gedeeltes waar sprake was van code rood, geldt dit nog steeds. Het ministerie raadt alle reizen richting die gebieden dan ook af.

Code oranje

In de delen van Italië waar code geel gold, is nu code oranje actief. Dit komt door de verdere noodmaatregelen die de regering van Italië heeft afgekondigd. De beperkingen voor het reizen die eerder alleen gold voor het noorden van het land, gelden nu dus voor het hele land. Reizen binnen Italië is alleen toegestaan als deze uiterst noodzakelijk zijn.

Code rood

Afgelopen zondag verscherpte het ministerie het reisadvies voor het noorden van Italië al naar code rood. In deze gebieden is het openbare leven stil koen te liggen door de afgekondigde maatregelen. Dit om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De code rood geldt voor de regio Lombardije en de provincies Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro-Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cussio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso en Venetië.

Bron foto: jeugdjournaal.nl

Laat hieronder uw mening weten