Streetview Hanau

Woensdagavond hebben er in twee verschillende shishalounges in de Duitse stad Hanau schietpartijen plaatsgevonden. Er zijn zeker negen doden gevallen, zo meldt de lokale politie. Ook zou de vermoedelijke dader van deze schietpartijen dood zijn aangetroffen in een woning samen met een ander lijk.

De regionale zender Hessenschau vermeldt dat er eerst drie mensen werden gedood in een shishalounge in de binnenstad van Hanau. Dit was rond 22:00 uur. De dader is daarna vertrokken in een donkergekleurde auto. Even later opende hij opnieuw het vuur, dit keer in een lounge in een ander stadsdeel, ongeveer twee kilometer verderop. Daar zouden er vijf doden zijn gevallen.

Extreemrechtse zienswijze

Volgens de Duitse krant Bild had de vermoedelijke dader, die waarschijnlijk Tobias R. heet, een brief en een video achtergelaten. Hierin zou hij zijn daden bekennen en verwarde zienswijzen delen, waarvan een gedeelte extreemrechts. Dit is echter nog niet bevestigd. Wel heeft de Duitse justitie het onderzoek vanochtend overgenomen van de politie.

De politie is de hele nacht bezig geweest met een grote zoekactie in Hanau. Vanochtend vroeg meldde de politie dat de vermoedelijke dader dood is aangetroffen in een woning in Hanau. Naast hem is er ook nog een ander lijk gevonden. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er meerdere daders zijn.

Burgermeester Claus Kaminsky laat in de Duitse krant Frankfürter Allgemeine geschokt weten: “Het was een verschrikkelijke avond, die ons nog lang zal bezighouden. Het is een avond die je je niet erger kunt voorstellen.”

Ook Katja Leikert, CDU-parlementslid namens Hanau, trekt zich het leed van de slachtoffers erg aan op Twitter: “In deze afschuwelijke nacht wens ik alle nabestaanden van de slachtoffers veel sterkte en mijn oprechte deelneming. En de gewonden een hopelijk snelle genezing.”

Bron foto: nrc.nl

Laat hieronder uw mening weten