Minister Bruno Bruins Tweede Kamer

Het kabinet heeft zojuist besloten dat de scholen in Nederland alsnog gesloten worden om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De verwachting is dat dit ook zal worden aangekondigd binnen horecagelegenheden en sportclubs.

Spoedoverleg

Deze ingrijpende maatregel is het gevolg van een spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Onderwijs, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, ziekenhuisorganisaties en de Federatie Medisch Specialisten. Zaterdag riep de FMS het kabinet al op alle scholen in Nederland te sluiten om zo de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zij stellen namelijk dat er onvoldoende bewijs is dat kinderen elkaar en de leerkrachten kunnen besmetten met het virus.

Premier Mark Rutte zei de afgelopen dagen nog dat de scholen gewoon open konden blijven. Op basis van het advies van experts werd toen besloten de kinderen niet thuis te laten, omdat dat in dit stadium van de bestrijding van het virus geen noodzaak was.

Tweede Kamer

Vanuit de Tweede Kamer werd de roep om de scholen te sluiten steeds groter. Zowel de PVV als het FVD en DENK riepen het kabinet donderdag op om tot sluiting over te gaan. In het weekend kwamen daar ook nog D66, PvdA, GroenLinks en de SGP bij.

Bron foto: tweedekamer.nl

Laat hieronder uw mening weten