De Star Wars acteur Andrew Jack is overleden aan het coronavirus. Twee dagen geleden werd ontdekt dat hij last had van corona. Dit nieuws werd gemeld door zijn vrouw Gabrielle Rogers. Zij gaf aan dat hij geen pijn had en vredig aan het virus is overleden. Zelf stierf Andrew Jack in een ziekenhuis, ver van zijn vrouw. Zijn vrouw zit in quarantaine in quarantaine en heeft zijn dood niet meegemaakt.

Laatste levensdagen Andrew Jack

Zelf kon zijn vrouw zijn laatste levensdagen niet meemaken, doordat ze in quarantaine zat. Zijn manager laat nog weten: “Andrew woonde op een van de oudste nog functionerende woonboten op de Theems. Hij was enorm onafhankelijk, maar dol verliefd op zijn vrouw. Ook was hij een spraakcoach.”

Andrew Jack is voornamelijk bekend geworden door zijn werk in Star Wars-films als The Force Awakens en The Last Jedi. Hij speelde de rol van Caluan Ematt, één van de leiders van het verzet. Ook had hij een rol in A Star Wars Story. Hij was tevens een coach voor grote acteurs als Robert Downey Jr. en Chris Hemsworth. Hij hielp hem voornamelijk met het onder de knie krijgen van vreemde dialecten. Die werden dan in de film toegepast om de personages geloofwaardiger neer te zetten.

Hij had een groot aandeel aan de coaching bij films binnen het Marvel Cinematic Universe. Denk bijvoorbeeld aan Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Hij was ook de dialectcoach van acteur Pierce Brosnan voor de Bond-films GoldenEye, Tomorrow Never Dies en Die Another Day en van de beroemde acteur Chris Hemsworth voor de Marvel films Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Bij de Star Wars films waarin hij Culuan Ematt speelde, werkte hij ook als dialectcoach. Denk aan Star Wars-films als The Force Awakens, The Last Jedi, Rogue One en Solo.

Boodschappen mede acteurs

Op internet wordt er heftig geregeerd op de dood van Andrew Jack. “Mijn hart breekt“, schreef acteur Elijah Wood op Twitter. “Samen met Roison Carty gidste hij ons door de vele accenten van Midden-Aarde.” Hij verwijst hierin naar de Lord of the Rings films waarin hij een rol vertolkte. “Hij was een aardig en lief mens. Ik stuur liefde naar zijn familie en vrienden.”

Anthony Daniels, C-3PO in de negen Star Wars films, reageerde: “toen hoorde ik dat Andrew Jack was vermoord door het C.Virus. Hij was een genot om mee te maken in de nieuwe trilogie. Als dialectcoach hielp hij de cast door zijn talent en humor heen. Als acteur zorgde zijn opvallende karakter ervoor dat hij opvalt in elke scène.” Ook Christopher Miller, scenarist van de Star Wars film Solo, reageerde: “we vroegen hem Alden te leren om Shyriiwook te spreken, en ik zal me altijd herinneren dat ik ze heen en weer gorgelend naar elkaar luisterde.

Laat hieronder uw mening weten