Sven Kramer

Tijdens een korte verklaring heeft Sven Kramer verteld dat hij een slechte week achter de rug heeft. Niet op het meest ideale moment, hij kan dit weekend namelijk voor de tiende keer wereldkampioen allround worden.

“We hebben gezondheidsproblemen in de familie gehad. Dat is dusdanig erg voor de persoon in kwestie en niet in de laatste plaats voor ons als familie ook, dat het een heel heftige week voor ons is geweest. Ik heb me dus totaal niet kunnen voorbereiden op dit toernooi, maar ik doe wel mee. Daarvoor ben ik hier naartoe gekomen.”

Sven arriveerde woensdagmiddag in Noorwegen en deed daar zichtbaar aangedaan zijn verhaal. Ook vroeg hij aan de aanwezige perse om geen opnamen van hem te maken. Hij geeft aan dat het schaatsen nu bijzaak is voor hem. “Het WK is nu totaal niet belangrijk, maar ik ben er nu toch. Dus ik doe mee, maar het heeft wat mij betreft weinig zin om nog een voorbeschouwing te geven op dit toernooi.”

Voor het eerst worden de WK’s allround en sprint in één weekend georganiseerd. Vanaf vrijdag 17:30 doet de NOS verslag van deze wedstrijden via de radio, televisie en op internet. Op zaterdag begint de uitzending al om 10:20 uur en op zondag om 13:00 uur.

Bron foto: ad.nl

Laat hieronder uw mening weten