Vandaag is het Witte Donderdag en dat betekend traditiegewijs dat er ’s avonds een The Passion wordt getoond. Door de hele coronacrisis was het even onduidelijkheid wat we vanavond op de televisies kunnen verwachten, maar er is voor gekozen om toch The Passion vanavond in een aangepaste versie aan te bieden. Je ziet The Passion vanavond (9 april) om 20:30 op NPO 1.

Aangepaste The Passion vanavond

Eerder was het al zo dat The Passion gewoon door zou gaan, maar dan zonder publiek. Dat betekende dat de voorstelling alleen via de televisie te volgen was. Later werd duidelijk dat deze jaarlijks terugkerende show toch zou worden afgelast. Fans waren hier ontzettend teleurgesteld over en daarom is er door de organisatie toch naar een gepast alternatief gezocht. Dit alternatief is er gekomen en daarom wordt The Passion vanavond toch in een aangepaste vorm uitgezonden.

The Passion wordt normaal gesproken jaarlijks georganiseerd. Het evenement is dan niet alleen via de televisie te volgen, maar ook live. Het publiek bestaat al snel uit duizenden man. Miljoenen volgen het avontuur vanaf hun eigen bank thuis. In het avontuur wordt de lijdensweg van Jezus vertelt aan de hand van theater en een heleboel liedjes. Het verhaal wordt elke keer in een andere stad gespeeld, waardoor het avontuur elke keer weer ander publiek weet aan te trekken.

Tiende jaar The Passion

Dit jaar zou het, het tiende jaar zijn dat The Passion zou worden georganiseerd. Het zou dus een bijzonder moment worden. De organisatie wil het nu voor kijkers op een andere manier bijzonder maken, dan hoe ze het eigenlijk voor ogen hadden. Deze aangepaste vorm betekend dat de acteurs en het publiek weg zijn. Als publiek niet dicht bij elkaar kan komen, dan is het ook gek als acteurs op het podium immers niet die gepaste anderhalve meter afstand moeten houden.

Dit keer is ervoor gekozen om alleen Johny de Mol live het verhaal te laten vertellen. Dit verhaal wordt afgewisseld door diverse scenes uit de afgelopen jaren. We zullen dit jaar dus geen nieuwe scenes zien van de sterrencast bestaande uit onder andere Tim Akkerman (Jezus), Trijntje Oosterhuis (Maria), Soy Kroon (Judas), Jan Kooijman (Petrus) en Roué Verveer (Pilatus). Daarnaast is het mogelijk om online mee te doen, zodat de aflevering interactief word. De ingezonden filmpjes, foto’s en verhalen worden in de aflevering verwerkt. Dit is bedacht om toch nog interactie met het publiek te hebben wat The Passion vanuit huis nauwlettend in de gaten houd.

Vanavond op de buis

Het is onbekend of The Passion volgend jaar alsnog met de cast terugkeert die nu The Passion zou spelen. Daarnaast weten we niet of het dan op dezelfde plek zal worden gehouden ter compensatie dat The Passion dit jaar daar niet kon worden opgenomen. In ieder geval keert The Passion wel terug op de buis. Vanavond al! Je ziet The Passion vanavond (9 april) om 20:30 op NPO 1.

Laat hieronder uw mening weten