Voor velen zijn partijen als Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats momenteel een reddende engel. Op het moment is het niet mogelijk om een drankje te drinken in de kroeg. Horeca hebben de deuren gesloten en dat betekend dat er thuis moet worden gekookt. Door alle heisa is het ook lastig om eten te kopen in een supermarkt. Er wordt veel gehamsterd, wat betekend dat door het hamsteren supermarkten leeg komen te staan. Wie dan laat boodschappen gaat doen, treft lege schapen aan. Hoe kom je dan nog aan je eten? Thuisbezorgen!

Eten via Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats

Andersom zijn er eigenaren van horecagelegenheden die op het moment grote voorraden hebben, die ze niet meer kwijt kunnen nu niemand naar hun zaak mag komen. Met de deuren dicht zal er dus veel eten worden weggegooid. Door gebruik te maken van de diensten van onder andere Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats kunnen ondernemers een deel van hun voorraad toch nog verkopen. Mensen komen dan niet naar hun zaak, maar laten het thuis gewoon bezorgen.

Het is nog niet bekend hoeveel ondernemers op deze manier creatief gebruik maken gaan maken van deze bezorgdiensten. Mogelijk kunnen bepaalde horeca zelf bezorging opzetten. In ieder geval moet er bij de bezorging wel worden gelet op maatregelen die het iets minder soepel late verlopen dan normaal. Zo kan er bij de bezorgdiensten contactloos eten worden ontvangen. Dat betekend niet alleen dat er contactloos kan worden gepinned maar dat het sowieso gewend is om te pinnen.

Toename bezorgingen

Afhalen is voor horeca nog toegestaan, daardoor kunnen onder andere frietzaken openblijven. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om niet naar de horecagelegenheden te gaan om dan thuis het op te gaan eten. Bezorgen is makkelijker. Op het moment ziet Thuisbezorgd.nl dat er steeds meer ondernemingen zijn die zich aanmelden bij de site. Dit wordt duidelijk uit eerdere berichtgevingen van onder andere Bright.nl.

Contactloos bezorgen

Wie bij Deliveroo of Uber Eats besteld, kan handmatig aangegeven dat er contactloos eten wordt bezorgd. Het eten wordt dan op de stoep gezet zodat de bezorger niet in contact komt met de afnemers. Bij Thuisbezorgd.nl is ondertussen al standaard het geval. Ook Deliveroo geeft aan dat er voorbereidingen worden getroffen om contactloos bezorgen mogelijk te maken. “De veiligheid van klanten, bezorgers en restaurants staat bij ons voorop. Contactloze levering wordt al voorbereid, terwijl we spreken en alle rijders hebben informatie ontvangen over de veiligheidsmaatregelen met betrekking tot het virus.

Verder zijn er bedrijven die ook voor het bezorgmoment al nadenken hoe ze het beste met de situatie kunnen omgaan. Domino’s laat pizza’s ook contactloos bezorgen. Zij geven aan dat de pizza’s niet met de handen worden aangeraakt nadat deze uit te oven komt. Domino’s Pizza was de eerste fastfoodzaak die sowieso al maatregelen nam om contactloos te kunnen bestellen. De warmhoudtas werd dan al voor de deur gezet en de bezorger nam dan twee stappen afstand tot de inhoud uit de tas is gehaald. Pas als de deur dicht is, haalt de bezorger de warmhoudtas weer op. Daarna kan hij terug naar zijn filiaal van Domino’s Pizza.

Het is niet duidelijk hoelang deze creatieve manier van ondernemen kan worden doorgezet. Alhoewel het land op dit moment niet op slot gaat, zijn er tekenen dat er wel een plan wordt voorbereid om het land op slot te zetten. Meer details hierover zijn te vinden in het live blog van Oato.nl. Deze wordt live uitgebreid.

Laat hieronder uw mening weten