Vogelbescherming

Bij de Vogelbescherming is het duidelijk te merken dat mensen meer gebruik maken van hun tuinen en balkons, nu ze verplicht meer tijd thuis door moeten brengen. Zo krijgt de natuurbeschermingsorganisatie steeds meer vragen binnen en daarom hebben ze besloten een gratis online vogelcursus aan te bieden.

Het waarnemerseffect

Mensen hebben minder prikkels en kijken veel meer om zich heen. Zo zien ze vaak vogels die ze al vaker voorbij hebben zien vliegen binnen een bepaalde periode, terwijl deze er waarschijnlijk altijd al zat maar dit nooit werd opgevallen. Dit wordt door vogelaar Camilla Dreef het waarnemerseffect genoemd. Om alles wat er om ons heen gebeurt even te vergeten, zijn we de natuur meer gaan waarderen.

Daarnaast is het volgens de vogelaar ook de perfecte tijd van het jaar om vogels te kijken en er vooral naar te luisteren. Vogels zijn nu namelijk volop bezig met het claimen van een territorium en het bouwen van hun nesten. Ook zijn er miljoenen trekvogels op weg naar hun broedplekken.

Gratis lessen

De lessen zijn gratis te downloaden op de website van de Vogelbescherming. In deze cursus krijg je in tien lessen meer te weten over alle vogels die rond je huis vliegen. Ook worden er in elke les telkens twee vogels uitgelicht. Er worden vogels behandeld die je in je directe omgeving, zoals in een parkje, op je balkon of in de tuin, kunt zien. Zo leer je niet alleen de verschillende vogels kennen maar weet je ook wat voor een plekje ze graag in jouw tuin zoeken en welke geluiden ze maken.

Laat hieronder uw mening weten