Wat nu als je een kaartje hebt gekocht voor een concert, maar je vervolgens helemaal niet naar dat concert toe kan? Vooralsnog worden kaartjes dan vaak niet teruggenomen van verkopers. Eenmaal gekocht is gekocht! De verkoper Ticketmaster komt binnenkort wel met een creatieve oplossing. Zo kun jij je je kaartje opnieuw te koop aanbieden in de hoop dat iemand anders dat kaartje wil overkopen. Dit kon al via services als Ticketswap, maar Ticketmaster kan de garantie bieden dat je ticket ook echt geldig is.

Tweedehands concertkaarten

De nieuwe service zal Fan2Fan heten en maakt het mogelijk om tickets door een fan aan een andere fan te laten verkopen. Met dit nieuwe ticketplatform wordt het mogelijk om kaarten op een soortgelijke manier door te verkopen als bij concurrent Ticketswap. Toch lijkt Fan2Fan op het moment een stuk veiliger voor mensen die hun tickets sowieso al via TicketMaster kochten. Zo wordt bij het doorverkopen van de ticket het oude kaartje ongeldig gemaakt, waardoor er niet kan worden gefraudeerd.

Bij Ticketswap gebeurde het helaas nog wel eens dat mensen een ticket aanboden en vervolgens de koper erachter kwam dat de ticket niet meer geldig was omdat de verkoper deze zelfde ticket aan meerdere mensen had verkocht. Erg zuur natuurlijk en voor Ticketswap is het lastig om dit soort dingen altijd te voorkomen. Fan2Fan wil het anders aanpakken. Hier kunnen tickets worden doorverkocht die via Ticketmaster zijn aangeschaft. De tickets kunnen eenmalig worden gebruikt en om te voorkomen dat andere mensen de ticket gebruiken wordt de oude ticket ongeldig gemaakt.

Een unieke QR-code

Elke ticket heeft een eigen QR-code. Aan de hand van die code kan er bij evenementen worden gecontroleerd of iemand dus een geldige ticket heeft. Wanneer een ticket via Fan2Fan wordt doorverkocht wordt de QR-code van de oude ticket ongeldig gemaakt en ontvangt de koper een kaartje met een nieuwe QR code. Hierdoor wil de site voorkomen dat er met de tickets wordt gefraudeerd. Vooralsnog richt het systeem zich enkel op e-tickets. Tickets die hardcopy zijn aangeschaft kunnen niet op deze manier worden verkocht. Het is onduidelijk of hier later een ander systeem voor zal volgen.

Men wil van tickets af door corona

Het is nog onbekend wanneer de service wordt uitgebracht, maar het systeem is mogelijk handig voor mensen die bijvoorbeeld naar Lowlands hadden willen gaan. Op het moment vinden tot en met 1 september geen evenementen plaats doordat er maatregelen worden genomen tegen het coronavirus. Hierdoor zitten veel mensen met tickets voor dagen waarop geen evenementen meer zijn. Dit levert velen veel onzekerheid op. Daarom kan Fan2Fan erg handig zijn in deze onzekere tijd vol coronacrisis.

Fan2fan is al een tijdje in de maak en is niet specifiek opgericht voor deze coronatijd. Toch lijkt het momenteel goed uit te komen voor mensen die niet naar hun favoriete evenementen kunnen door de maatregelen rondom het coronavirus. Op het moment worden door de coronacrisis veel evenementen afgelast. De evenementen bieden de mogelijkheid aan om het evenement na deze crisis alsnog bij te wonen door het oude kaartje te gebruiken. De evenementen worden dus als het ware uitgesteld en huidige kopers hebben gegarandeerd een kaartje voor een nog onbekende datum.

Nu zit niet iedereen hier op te wachten en daarom willen mensen maar al te graag hun kaartjes doorverkopen. In sommige gevallen weten mensen gewoonweg niet of ze wel kunnen op de nog onbekende datum waar de evenementen dan worden ingepland. Dan nemen ze liever het zekere voor het onzekere en wordt de ticket verkocht. Op die manier kan iemand anders alsnog gebruik maken van de ticket wanneer de datum bekend is.

Laat hieronder uw mening weten