Waar je op moet letten bij internet en TV vergelijken als je de goedkoopste pakketten vergelijkt

Als je van plan bent om een internet en tv abonnement te gaan afsluiten, dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo kun je niet als bij een mobiel abonnement uit alle providers kiezen en moet je goed opletten of hetgeen wat je in het pakket krijgt ook is wat je wilt. In dit artikel geven we je een aantal tips en adviezen waar je op moet letten als je een internet en tv abonnement gaat afsluiten.

Wat zit er in een internet en tv pakket?

Als je internet en tv bij dezelfde provider afsluit, dan neem je vaak een abonnement op een alles-in-één pakket. Met dit pakket neem je meerdere diensten af, zoals tv, internet, en telefonie. Het is vaak een stuk voordeliger om een abonnement voor meerdere diensten bij één provider af te sluiten, dan losse abonnementen bij verschillende providers. Je krijgt bijvoorbeeld bij sommige providers korting als je meerdere diensten afneemt, of korting op bepaalde producten als tv zender pakketten. Vaak komt er ook een monteur langs om alles in één keer voor je te installeren. En een ander voordeel is dat als er wat mankeert aan je verbinding je maar 1 provider hoeft te bellen.

Wat heb je nodig om een internet en tv abonnement te kunnen afsluiten?

Wat je nodig hebt om een goedkoopste internet en tv abonnement te kunnen afsluiten is een verbinding om televisie signalen en data signalen te kunnen ontvangen. Dat kan via de kabel, DSL of glasvezel. Welke verbinding je kiest hangt af van waar je woont, dus allereerst moet je controleren wat de mogelijkheden zijn op jouw adres. De optie glasvezel kun je niet in heel Nederland kiezen, omdat het glasvezelnetwerk nog niet overal is aangelegd. Om data signalen te vertalen zodat je ze in je scherm verschijnen als een website heb je een modem nodig. Vaak krijg je de juiste modem als je een abonnement afsluit. Wanner je het abonnement opzegt moet je de modem vaak ook weer terugsturen.

Waar moet je op letten als je een internet en tv abonnement wil gaan afsluiten?

Bedenk van tevoren wat je wilt als je een nieuw internet en tv abonnement gaat afsluiten, Hoeveel data heb je nodig, is snel internet belangrijk en welke tv zenders wil je ontvangen? Internet via glasvezel is bijvoorbeeld de snelste optie, maar daar betaal je wel wat meer voor. Heb je supersnel internet nodig omdat je gebruik maakt van streaming diensten, of bekijk je af en toe je mail en zoek je wel eens wat op? Dan ben je waarschijnlijk al tevreden met een minder snelle en dus goedkopere internetverbinding. Wat het digitale televisieabonnement betreft, kun je vaak uit verschillende tv zender pakketten kiezen. Het kan natuurlijk makkelijk lijken om gewoon het grootste pakket te kiezen. Maar je betaalt wel voor al die zenders die je waarschijnlijk toch niet gaat bekijken. Vergelijk daarom goed wat je allemaal in de verschillende pakketten kunt krijgen en wat je ervoor moet betalen.

Laat hieronder uw mening weten