tussen kunst en kitsch mondriaan

In het programma Tussen Kunst en Kitsch van de NPO komen soms bijzondere kunstwerken naar voren. In een nieuwe aflevering is wel een hele bijzondere vondst gedaan.

Mondriaan en Rembrandt!

De AVROTROS heeft laten weten dat tussen de nieuwe afleveringen een vroege Mondriaan en een ets van Rembrandt is gevonden. Etsen van Rembrandt zijn eerder ontdekt maar in een nieuwe aflevering gaat het om een eerste druk. Waarbij het bij dit kunstwerk bij een eerste druk is gebleven.

Een vroege Mondriaan is eerder bij Tussen Kunst en Kitsch in 2018 ontdekt. In het nieuwe seizoen, al in aflevering één is nog een vroege Mondriaan opgedoken. Op 4 maart wordt Tussen Kunst en Kitsch weer uitgezonden. Dan wordt de waarde van het kunstwerk en het verhaal erachter toegelicht.

Bijzondere vondsten

Al meer dan 30 jaar is Tussen Kunst en Kitsch te zien op de televisie. In een speciale aflevering om het dertig jarig bestaan te vieren, zijn de meest bijzondere vondsten opnieuw uitgezonden. Waaronder een schilderij van Pieter Brueghel, 80.000 euro waard en door de eigenaar als onderzetter gebruikt. Een Tiffany-lamp die de eigenaar te lelijk vond dus als schuurverlichting gebruikte.

Laat hieronder uw mening weten