Universiteit Twente

Op de universiteit Twente is een crisisteam samengesteld dat zich voorbereidt op een mogelijke corona-uitbraak op de campus. Dit gebeurt onder leiding van collegevoorzitter Victor van der Chijs. Dat heeft woordvoerster Bertyl Lankhaar gisteren bevestigd.

Scenario’s uitwerken

Het team werkt verschillende scenario’s uit zodat ze weten wat ze moeten doen wanneer er corona opduikt op de universiteit. Deze scenario’s gaan over medische maatregelen maar ook over de bedrijfsvoering. Belangrijk voor het crisisteam is, dat de universiteit op zo’n moment snel kan handelen. Ook is goede informatievoorziening erg belangrijk. Dit gebeurt dan ook via een speciale webpagina.

Monitoren van virusontwikkelingen

Naast het crisisteam is er ook nog een groep van experts die al weken bezig zijn met het monitoren van de virusontwikkelingen. Woordvoerster Lankhaar zegt dat er momenteel geen studenten of medewerkers aanwezig zijn in één van de landen waarvoor een negatief reisadvies geldt.

De studenten en medewerkers die daar wel waren, zijn zelf terug gekomen en niet omdat dit moest van de universiteit. Wel is er geadviseerd eerst langs de huisarts te gaan. De universiteit geeft aan het belangrijk te vinden te weten hoe de Nederlandse gezondheidszorg werkt, zeker in tijden van crisis.

Hygiëne

Ook roept de universiteit op om de richtlijnen van het RIVM te volgen wat betreft de hygiëne alsook voor de negatieve reisadviezen. Vanzelfsprekend kan de universiteit niemand dwingen daar niet naartoe te gaan, maar ze zullen heb wel proberen te overtuigen dat het erg onverantwoord is.

Bron foto: tubantia.nl

Laat hieronder uw mening weten