Feyenoord

Feyenoord heeft zijn tiende eredivisiezege te pakken onder leiding van trainer Dick Advocaat. Zij wonnen gisteren tegen Fortuna Sittard met 2-1. Het was echter geen makkelijke wedstrijd, het stond dan ook lang 0-0 in De Kuip.

VAR wil hoofdrol

De videoscheidsrechter eiste een hoofdrol voor zichzelf tijdens de wedstrijd en riep arbiter Bas Nijhuis bij de monitor om een duw te bekijken van Lazaros Rota, waarvoor Nijhuis naar de stip wees. Berghuis benutte de buitenkans en maakte de achtste penalty van dit seizoen voor Feyenoord, meer dan iedere andere club. Fortuna daarentegen, heeft de meeste strafschoppen van het seizoen; eveneens acht.

Snel daarna leek het erop alsof er een goedmaker moest komen. Fortuna kreeg na amper elf minuten ook een penalty. Wederom leek er ook hier niet veel aan de hand, maar de VAR riep Nijhuis naar de kant omdat Feyenoord-doelman Justin Bijlow in plaats van de bal, de Fortuna-aanvaller Felix Passlack raakte. Mark Diemers zorgde voor de gelijke stand vanaf elf meter.

Uiteindelijk was het Bozenik die de eindstand van 2-1 bepaalde door in de 71e minuut te scoren met zijn knie. Dit na een aantal eerdere missers van de speler.

Advocaat nog ongeslagen

Trainer Dick Advocaat is in de competitie nog ongeslagen met Feyenoord. Vanaf het moment dat hij de nieuwe trainer van Feyenoord werd heeft de club tien duels gewonnen en twee gelijkgespeeld. Het gat met Ajax is op dit moment nog maar zeven punten, maar de Amsterdammers lopen één duel achter.

Bron foto: voetbalprimeur.nl

Laat hieronder uw mening weten