Eurovisie Songfestival

Steeds meer landen denken hard na over wat ze uit de kast moeten halen om die felbegeerde beker bij het Eurovisiesongfestival te winnen. Daarvoor is veel talent nodig! Voorzichtig worden daarom de eerste kandidaten bekend gemaakt die een poging gaan doen om hun eigen land op de kaart te zetten. Ook de deelnemer van Duitsland is aan het publiek voorgesteld. Na deze aankondiging valt pas op dat veel deelnemers een ander land vertegenwoordigen dan waar ze oorspronkelijk van afkomstig zijn. De deelnemerslijst van het songfestival is nu al erg divers en wordt mogelijk nog gevarieerder.

De Duitse deelnemer heet Ben Dolic. Het gaat hier om een artiest die in 2018 tijdens The Voice of Germany tweede eindigde in de finale. Een hele prestatie dus! We mogen er dus aan geloven dat hij met redelijke zekerheid het nodige zangtalent in huis heeft. Hij is nog vrij jong, maar dat belet hem er niet van om al vol voor zijn muzikale carrière te gaan. Zo is al bekend gemaakt dat speciaal voor het festival een nummer is geschreven met de naam Violent Thing. Het nieuws werd bekendgemaakt door de omroep NDR. Dit is een Duitse omroep. Ook werd het nieuws wereldkundig gemaakt op de website van het Eurovisiesongfestival.

Deelnemers komen op voor andere landen

Interessant is dat er tijdens het festival veel deelnemers zijn die voor een ander land strijden dan waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Zo is Ben Dolic zelf Sloveens. Eerder probeerde hij al om mee te doen voor Slovenië. Toen behaalde hij helaas enkel de voorrondes. Uiteindelijk had hij in Duitsland meer geluk. Hier wist hij 606 andere muzikanten de baas te zijn door twee juryleden te overtuigen van zijn talent. De selectie is interessant verlopen omdat die in het verleden deels door het publiek werd bepaald en deels door een vakjury. Nu werd de selectie enkel door een vakjury gedaan.

Behalve Ben Dolic treedt ook de Nederlandse Stefania Liberakakis voor een ander land op. Zo werd eerder deze maand bekendgemaakt dat zij voor een ander land dan Nederland zal strijden. Zoals waarschijnlijk al uit haar achternaam is af te leiden, komt ze oorspronkelijk niet uit Nederland. Stefania woont zelf uit Utrecht, maar komt oorspronkelijk uit Griekenland. Ze zet haar gouden strot dan ook voor Griekenland in. Onder kijkers van het televisieprogramma leverde het even discussie op dat zij niet voor Nederland uitkwam.

Nu blijkt dat er wel meer landen zijn die gebruik maken van talenten die oorspronkelijk uit andere landen komen. Interessant want als Ben Dolic wint dan heeft Slovenië dus stiekem ook een beetje gewonnen. Hetzelfde geld voor Nederland als Stefania Liberakakis de winst weg weet te kapen. Uiteindelijk kan het tijdens het Eurovisiesongfestival 2020 allemaal erg spannend uitpakken. In meerdere scenario’s kunnen twee landen een soort van juichen als een bepaalde zanger of zangeres het beste kan zingen.

Nederlandse deelnemer Eurovisiesongfestival 2020

Ook de Nederlandse deelnemer, Jeangu Macrooy, trekt de aandacht. Hij is oorspronkelijk een Surinaamse zanger en songwriter. De naam werd aangekondigd nadat eerder de aanname werd gedaan dat Jordan Roy (Jordy van Toornburg) voor Nederland zou strijden. Uiteindelijk wist het Algemeen Dagblad dit te ontkrachten en maakte de krant bekend dat vanuit betrouwbare bronnen was vernomen dat Jeangu Macrooy de eervolle taak op zich zou nemen. Ondertussen is al een tijdje duidelijk dat deze geruchten kloppen.

De naam Jeangu Macrooy komt niet iedereen even goed bekend. Toch heeft hij al de nodige ervaring opgedaan door op veel festivals te spelen. Ook mocht hij Judas vertolken in The Passion uit 2018. Macrooy is niet helemaal onbekend met het in de wacht slepen van prijzen. Zo wist hij bij 3FM al te laten zien wat hij waard is. Daar won hij de 3FM Serious Talent Award. Het blad Esquire roemde hem ook om zijn uiterlijk door hem de titel Best Geklede Man van het Jaar te geven. Ondertussen zijn we twee jaar verder en is de zanger verder dan hij waarschijnlijk had gedroomd. De beker van het Eurovisiesongfestival zou mooi staan naast de 3FM Serious Talent Award en bewijzen van zijn titel Best Geklede Man.

Zelf luisteren en kijken

Uiteindelijk beloofd het festival weer een feestje te worden. Talenten van over heel de wereld verzamelen zich dit jaar in Nederland om te laten zien wat ze in huis hebben. Het festival is dit jaar op 11, 12, 13, 14, 15 en 16 mei te beluisteren in Rotterdam. In het totaal zijn er negen shows die voor het publiek toegankelijk zijn. Zo is er een eerste halve finale, tweede halve finale en een grote finale. Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen jury, familie en live shows. De jury- en familie shows zijn shows die niet live op televisie worden uitgezonden. Deze kunnen dus alleen in het theater worden bezichtigd.

Laat hieronder uw mening weten