Flybe

De Britse vliegmaatschappij Flybe houdt per direct alle vliegtuigen aan de grond, ze hebben uitstel van betaling aangevraagd. Reizigers worden dan ook verzocht vooral niet naar het vliegveld te komen. Mede door de corona-uitbraak heeft het zo ver kunnen komen.

Per directe ingang

De maatschappij laat op hun website weten dat er per directe ingang geen enkele Flybe-toestellen meer zullen vertrekken. Reizigers die al een ticket hebben, hebben pech; de maatschappij kan niks voor hen betekenen. Zij zullen dus zelf een nieuw ticket bij een andere maatschappij moeten regelen.

Regionaal

Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. Zij waren verantwoordelijk voor ruim 40 procent van de binnenlandse vluchten in Groot-Brittannië. Op veel van deze routes is Flybe de enige opererende maatschappij.

Overname

Toch ging het al langer niet goed met Flybe. In januari kondigde de Britse overheid een financiële injectie aan. Vorig jaar werd het bedrijf overgenomen door Connect Airways, dat een samenwerkingsverband is tussen Virgin Atlantic, Cyrus Capital en Stobart Air. Toch besluiten zij nu toch de stekker uit Flybe te trekken.

Coronavirus

Er werd dus al gevreesd dat Flybe het einde van het jaar niet zou halen maar de uitbraak van het coronavirus is uiteindelijk de genadeklap geweest. Door dit virus kwam de vraag naar tickets onder grote druk te staan. Daarnaast zorgde ook de Brexit ervoor dat de Britten minder vaak het vliegtuig nemen.

Bron foto: ad.nl

Laat hieronder uw mening weten