Belastingdienst

Vanaf vandaag kan de belastingaangifte over 2019 ingevuld worden. Echter is het momenteel zó druk op de website, dat deze het niet meer aan kan. Duizenden mensen proberen tegelijkertijd aangifte te doen maar kunnen niet meer inloggen.

Op hun website melden ze dat het op dit moment erg druk is op Mijn Belastingdienst. Wanneer het je niet lukt om in te loggen, word je geadviseerd dit op een later moment nogmaals te proberen of te kijken of je de app kunt gebruiken.

Via Twitter biedt de Belastingdienst hun verontschuldigingen aan voor het ongemak.

Klachtenregen

Op de website van allestoringen.nl regent het klachten. Er zijn inmiddels al duizend klachten binnen gekomen, onder meer van mensen die zeggen dat hun gegevens niet worden geladen.

Storingskaart van allestoringen.nl

Miljoenen particulieren en ondernemers doen jaarlijks hun aangifte. Vorig jaar deden 470.000 mensen hun aangifte al op 1 maart. Nooit eerder waren er zoveel mensen die op de eerste dag hun aangifte al deden.

Tips voor je aangifte

Vanaf 1 maart kan er aangifte gedaan worden maar doe dit wel vóór 1 mei; dat is namelijk de deadline. Ben je te laat? Dan krijg je een herinnering en daarna een aanmaning. Wanneer je de aangifte dan nog niet hebt ingevuld krijg je een boete van €385 euro. Een behoorlijk bedrag, dus zorg ervoor dat je op tijd bent met het invullen. Doe je voor 1 april aangifte, dan krijg je voor 1 juli bericht van de Belastingdienst waarin staat hoeveel je terugkrijgt of moet betalen.

Een groot deel van de aangifte is waarschijnlijk al ingevuld. Toch doe je er goed aan je jaaropgave bij je te hebben wanneer je aangifte doet. Op die manier kun je namelijk exact zien wat je hebt verdiend en wat er al is ingehouden op je loon.

Aftrekposten worden echter niet vooraf ingevuld, dus vergeet deze niet op te geven. Hierbij is de belangrijkste post voor de meeste mensen de hypotheekrenteaftrek. De rente die je over je hypotheek hebt betaald mag je namelijk van je bruto-inkomen aftrekken. Dit kan dan ook een voordeel opleveren van honderden tot soms wel duizenden euro’s.

Wil je een volledig overzicht van alle aftrekposten en zaken waar je eventueel rekening mee moet houden? Kijk dan op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Bron foto: rtlnieuws.nl

Laat hieronder uw mening weten