Weinstein

Filmproducent Harvey Weinstein is gisteravond naar het ziekenhuis vervoerd. Dit omdat hij last had van hartkloppingen, pijn op de borst en een te hoge bloeddruk, meldt zijn advocaat aan diverse Amerikaanse media.

Schuldig bevonden

Weinstein is gisteren in de rechtszaak schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting van twee vrouwen. De jury, die bestond uit zeven mannen en vijf vrouwen, oordeelde dat hij schuldig is aan twee van de vijf aanklachten.

De straf tegen Weinstein wordt op 11 maart bepaald. James Burke, de rechter, zei maandag in de rechtbank in New York dat Weinstein per direct moet worden overgebracht naar de gevangenis. Tijdens het gehele proces heeft de producent nog niet één keer in de cel gezeten.

Onderweg naar gevangenis

Op het moment dat Weinstein onderweg was naar de gevangenis, is hij afgeleverd bij een ziekenhuis is New York. Dit ziekenhuis wordt vaker gebruikt voor zieke gevangenen. Zijn advocaat zegt dat het ‘oké’ met hem gaat. Zodra hij ontslagen wordt uit het ziekenhuis, moet hij alsnog naar de gevangenis worden overgebracht om daar zijn straf af te wachten.

In de aanloop naar de rechtszaak werd Weinstein al geopereerd aan zijn rug. Donna Rotunno, de advocaat van de filmproducent, heeft tijdens het proces al meerdere malen de nadruk gelegd op de zwakke gezondheid van Weinstein. Zo zou de rugoperatie mislukt zijn en zou hij medicatie nodig hebben om te voorkomen dat hij blind wordt. Ook verscheen hij telkens met een looprek bij het gerechtsgebouw.

Vrijgesproken van zwaarste aanklachten

De 67-jarige Weinstein is vrijgesproken van de zwaarste aanklachten: aanranding met roofzuchtig motief en verkrachting in de eerste graad.

Hij kan voor de twee aanklachten waaraan hij wel schuldig is bevonden veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Was hij wel veroordeeld voor alle aanklachten, dan had hij levenslang kunnen krijgen. Weinstein heeft aangegeven in hoger beroep te gaan.

Bron foto: nu.nl

Laat hieronder uw mening weten