Wie Is De Mol 2020

De Wie Is De Mol 2020 finale geeft het antwoord, waar kijkers op zaten te hopen. Velen hielden in de gaten hoe deelnemers uiteindelijk moeite moesten doen om zoveel mogelijk geld in de pot te brengen. Natuurlijk is dat al lastig genoeg zonder dat iemand de boel loopt te saboteren, maar dit is Wie Is De Mol. Daar is een mol die probeert om zoveel mogelijk geld uit de pot te halen. Die mol is nu bekend.

Wie Is De Mol?

LET OP! Dit artikel bevat een spoiler. Lees dit artikel dus niet, als je de aflevering van Wie Is De Mol nog niet hebt bekeken en nog niet wilt lezen wie de mol is. Het lezen van dit nieuwsartikel over wie de finalist is, is dus op eigen risico!

De finale was toch iets anders dan van tevoren bedacht. Dat laat Rik van de Westelaken nog even weten op zijn twitter. Er zijn geen fans, er is ook geen publiek. Om de tafel zitten alleen Rik van de Westelaken zelf en de personen die voorafgaand aan de finale het spel moesten verlaten. Het spel werd besproken en afvallers konden hun herinneringen aan Wie Is De Mol nog met kijkers delen. Leonie krijgt onder andere te horen dat ze er al eerder uit had gelegen, als de groep er in aflevering vier niet voor had gezorgd dat er een groepsvrijstelling was. Uiteindelijk hielp het haar niet om de finale te halen.

Miljuschka Witzenhausen, Buddy Vedder, Rob Dekay en Nathan Rutjes haalden de finale wel. Zij schuiven later aan tafel. Rob laat weten dat hij overal word herkend en zelfs een apart petje heeft sinds hij aan Wie Is De Mol meedeed. Nathan is blij dat zijn zoontje het hele seizoen op zijn eigen manier heeft meegemaakt. Miljuschka laat nog even vallen hoeveel ‘mil’ eigenlijk op ‘mol’ lijkt. Buddy geeft aan dat zijn vrienden boos op hem zijn: ‘je kunt ons toch wel even vertellen wie de mol is?” Uiteindelijk is het aan presentator Rik van de Westelaken te vertellen Wie De Mol Is.

De finaletest

De finaletest die is gemaakt door de finalisten, bepaald hoe men de finale afsluit. Zoals gebruikelijk zien we weer schermen. Een rood scherm betekend dat iemand de test het slechtst heeft gemaakt en daardoor verliezend finalist is. Als eerste zien we het scherm van Rob. Die is groen en daarom ligt hij niet uit de finale. Miljuschka is de volgende die de zenuwen mag ervaren. Helaas krijgt zij een rood scherm te zien, wat betekend dat ze de finale niet heeft gewonnen.

Op dat moment krijgt Buddy zijn scherm te zien. De spanning begint op te lopen. Buddy krijgt een groen scherm. Betekend dit dan dat Nathan een rood scherm gaat krijgen, ondanks dat hij bij iedereen bovenaan de verdachtenlijst van Wie Is De Mol stond. Nathan sluit inderdaad de aflevering met een rood scherm af. Dat betekend dat Buddy of Rob de mol is en de ander dus de winnaar van Wie Is De Mol.

Complimenten naar de mol

Al snel gecomplimenteerd Rik de Mol. “Wekenlang had je een bondgenoot. De ander heeft net een rood scherm gehad en had je dubbelspel te lang door. Of misschien nog steeds niet? Eindelijk mag je masker af, eindelijk mag je je ware gezicht laten zien. Het is tijd. Rob, Buddy… wie is de grote saboteur. Wie Is de Mol.” Na nog wat terugblikken te hebben gezien op prestaties van Rob en Buddy, wordt de spanning doorbroken. Buddy is de winnaar en Rob is de mol.

Rob vond het geweldig om de mol te zijn. “Dit was echt een droom die uitkomt. Ik ben echt fan van het programma.” Ondertussen was het voor Buddy niet zo spannend meer, want toen er twee namen overbleven wist hij dat hij de winnaar was. Maar hij had duidelijk moeite om zijn enthousiasme niet direct te mogen laten horen. Wanneer het gebeurd zie je dat hij pret heeft. Nathan die geeft toe dat hij helemaal geen idee had dat Rob de mol niet is. De kandidaten hebben tot en met aflevering negen geen idee gehad dat Rob de mol in dit spel zou zijn.

Alle finalisten moesten in een laat stadium nog wisselen van mol. Rob heeft best veel hints gegeven. Tijdens het verhoor zong hij zelfs ‘ik ben de mol, ik ben de mol‘ en bij een opdracht geeft hij eerlijk toe niets te snappen van de opdracht. “Maar dat geeft niet, want ik ben de mol.” Alle deelnemers hebben wel een keer een keer gezegd Rob geen mol te vinden. Leonie ter Braak moet zelfs haar sandalen opeten: “als Rob de mol is, dan zweer ik, dan eet ik mijn sandalen op.” Eet smakelijk, Leonie!

Tijd om flink te mollen

Dit seizoen werden Rob en Nathan het meest verdacht door kijkers, toch dacht het gros van de kijkers dat Nathan de mol was. Rob heeft ervoor gezorgd dat 13400 euro in de pot bleef, wat relatief laag is. Dat doet die door in Chinees te zeggen dat Chinese deelnemers zo rustig mogelijk moeten lopen tijdens opdrachten (in het Chinees), of flink wat te mollen tijdens de opdrachten. Tijdens de uitzending is een heleboel vertelt over de verschillende molacties die Rob heeft uitgevoerd.

Eerder werd er al nagedacht of er niet twee mollen in dit seizoen zaten. Dat komt omdat er normaal maar twee spelers en één mol naar de finale gaan, dat zijn dus drie deelnemers totaal. Dit keer zijn er vier deelnemers naar de finale gegaan waardoor werd gespeculeerd dat er dus een extra mol zou zijn. Het idee kwam voort uit het feit dat dit een jubileum editie van Wie Is De Mol is. Dit was het twintigste seizoen. Toch is er het twintigste seizoen geen tweede mol geïntroduceerd.

Een extra seizoen van Wie Is De Mol

Vanwege het twintigjarige bestaan komt er een extra seizoen van Wie Is De Mol. Dit werd nog aan het einde van de aflevering aangekondigd. Vooralsnog gaat de mol wel eventjes ondergronds, tot dit nieuwe seizoen van start gaat.

Laat hieronder uw mening weten