Youp van t hek corona

Er worden veel grappen gemaakt over het coronavirus. Ook door cabaretier Youp van ’t Hek (66). Nu laat het management weten dat hij zelf corona heeft opgelopen en daarom is opgenomen in het ziekenhuis. Artsen zouden de situatie onder controle hebben, al is het wel even schrikken omdat de cabaretier onder de risicogroep valt. Ook is het schrikken omdat Youp het eerder nog als een ‘normaal griepje’ neerzetten. Nu heeft hij zelf de symptomen van corona.

Youp van ’t Hek corona

,,Wij verzoeken u de familie met rust te laten zodat zij alle aandacht aan het herstel van Youp kunnen geven”, aldus de verklaring van het management. Op het moment behoort Youp van het ’t Hek zelf onder de risicogroep. Ouderen en mensen die te maken hebben met één van de volgende problemen, vallen volgens het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu onder de risicogroep: hartziekten, longziekten, diabetes, nierziekten of andere ziekten hebben waarbij het immuunsysteem verzwakt is. Youp van ’t Hek heeft zelf hartklachten.

Eerder moest cabaretier Joup van ’t Hek nog aan zijn hart worden geopereerd, nadat hij meermalen niet goed was geworden tijdens zijn optreden. Dit was in 2015. In het Oude Luxor in Rotterdam raakte hij vorig jaar november nog onwel op het podium. Hij moest toen in een Rotterdams ziekenhuis worden opgenomen. Ook nu ligt hij weer in het ziekenhuis. Het is onbekend hoe lang hij in moet worden verzorgd, al kan zijn zorg wel eventjes duren. Als hij wordt ontslagen moet hij waarschijnlijk in quarantaine, dus de komende tijd zal hij ook niet veel doen.

Columns van de cabaretier

Eerder maakte Youp van ’t Hek nog diverse columns over het coronavirus. Zo schreef hij onder andere de column Handen Wassen die terug is te lezen op Youp.nl. In de column maakte hij de opmerking die recht tegen de adviezen het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst ingaat.

“Terwijl dat virus niets anders is dan een stevig griepje met een iets hogere kans op de eeuwige jachtvelden. God, Allah en hun collega’s zullen er wel een bedoeling mee hebben” en “sinds deze week is doodgaan ook nog eens een stuk goedkoper geworden. Een Amerikaanse firma adverteert dat ze je voor niks komen ophalen. Geen kist. Geen cake. En geen duur graf waar toch nooit iemand komt. ” De grappen werden hem niet door iedereen in dank afgenomen, al zijn er ook mensen die er erg kunnen genieten van cabaret waarin het grijze gebied van humor wordt opgezocht.

Het is onbekend of hij hierdoor milder zal worden over het coronavirus. Hij staat bekend als een grappenmaker en mogelijk zal hij de grappen zelfs nu nog maken. Hij is wel iemand die leeft om er plezier aan te beleven en overal een sterke mening over heeft. Die wil hij dan op een zo humoristische en aangezette manier vertellen. Zo blijkt ook wel onder andere uit de column Handen Wassen.

Hoe liep Youp van ’t Hek corona op?

Er wordt op het moment nog gespeculeerd waar Youp van ’t Hek corona kan hebben opgelopen. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk.

Youp van ’t Hek is al jaren bekend als cabaretier. Hij schrikt er niet van terug om soms met zijn grappen de grens van het aanvaardbare op te zoeken. Door de jaren heen heeft al veel optredens gedaan, al is dit geminderd omdat hij problemen heeft ondervonden aan zijn hart. Hij staat voornamelijk bekend als een grappenmaker, die mogelijk deze situatie nog kan weglachen. Velen kennen Youp van ’t Hek door zijn jaarlijks terugkerende hit Flappie. Hierin zingt hij elke keer weer hoe het konijn van een kindje tijdens het kerstdiner verdwijnt en op het bordje beland.

Laat hieronder uw mening weten